Refugees Welcome

 • Refugees Welcome

 • Join FB Helpdesk


  Questions? Uneton48 Helpdesk will help you 24/7.

  Kysymyksiä? Unettoman Helpdesk (Facebook-ryhmä) antaa vastauksia ja vertaistukea 24/7.

  Uneton48 Helpdesk
 • UNETON48

  Uneton48 on elokuvahaaste, jossa joukkueilla on 48 tuntia aikaa tehdä lyhytelokuva alusta loppuun. Jokainen kilpailussa tehty elokuva saa ensi-iltansa Finnkinon elokuvateattereissa, ja finalistit esitetään Yle Areenassa. Tänä vuonna Uneton48 ja SPR tarjoavat ilmaisen osallistumisen turvapaikanhakijoille. Meistä on tärkeää, että turvapaikanhakijoiden tarinoita kuullaan myöskin heidän itsensä kertomina.

  Tärkeät päivämäärät 2016
  • kisaviikonloppu 20. -22.5.
  • elokuvateatterinäytökset 30.5. – 1.6.
  • lopputapahtuma 9.6.

  Näitä tarvitset
  • Ihmisiä
  • Kameran tai kännykän, jolla voi kuvata
  • Tietokoneen sekä editointiohjelman
  • Muistitikun tai internet -yhteyden elokuvan palauttamista varten

  Tiimin vetäjän muistilista

  1. Tiiminvetäjä kokoaa joukkueen turvapaikanhakijoista. He pääsevät kertomaan tarinansa ja tekemään oman elokuvan Suomen suurimmassa elokuvakilpailussa ja näkemään tämän elokuvateattereissa. Yhdessä tiimissä on yleensä 5–20 ihmistä, mutta kilpailussa on ollut yhden hengen ja 40 hengen joukkueita. Aikaisempi kokemus elokuvanteosta ei ole tarpeen, innostus ja hyvä tiimihenki ovat tärkeämpiä.

  2. Ilmota joukkue mukaan osoitteessa http://uneton48.com/register-a-team/ Ilmoita ‘Message to the Uneton48 team’ kohtaan koodi: Refugees Welcome. Viimeinen päivä ilmoittautua on 16.5.

  3. Hanki kalusto. Uneton48 kilpailun finaalielokuvia on tehty aikaisemmin pelkällä kännykällä ja läppärin editointiohjelmalla. Editointiohjelmia ovat mm. iMovie, Adobe Premiere ja Sony Vegas. Näistä kaikista löytyy myös ilmainen versio. Kuvaamista helpottavat esimerkiksi digijärkkäri ja lisäksi äänen nauhoitukseen on hyvä olla olemassa ulkoinen mikrofoni, tosin tämä ei ole välttämätön.

  4. Ennen kisaviikonloppua kannattaa miettiä mahdollisia kuvauspaikkoja, tekijänoikeusvapaata musiikkia, rekvisiittaa, ruokailujärjestelyitä, tutustua kilpailun sääntöihin ja nukkua.

  5. Katso menneiden vuosien elokuvia http://areena.yle.fi/1-2816846, niin näet mikä toimii lyhytelokuvassa.

  6. Testaa work flow! Miten kamerasta siirtyy materiaalit tietokoneelle? Toimiiko mikrofoni? Miten editointiohjelmassa tehdään lopputekstit ja laitetaan musiikkia kuvan alle? Kannattaa myös kokeilla, miten pitkään kestää 7 minuutin videon exportaus laitteistolla, jota käytät.

  7. U48 avajaiset järjestetään Kampin kauppakeskuksen keskusympyrässä perjantaina 20.5. kello 17.30. Jokaisesta joukkueesta paikalle voi tulla max. 2 henkilöä. Jos et pääse paikalle, niin avajaisia voi seurata live-striimin välityksellä U48 nettisivuilta. Avajaisissa jokaiselle joukkueelle arvotaan heidän elokuvansa genre, sekä kaikille joukkueille yhteiset pakolliset elementit, jotka tulee esiintyä elokuvassa. Joukkueiden genret sekä pakolliset elementit julkaistaan myöskin mahdollisimman nopeasti facebookissa.

  8. Tee elokuva, pidä hauskaa. Usein lyhyimmät elokuvat pärjäävät kilpailussa parhaiten. Viime vuosien palkitut elokuvat ovat olleet suurelta osin kestoltaan 3 – 5 minuutin välllä. leisin tapa toimia on käsikirjoittaa perjantaina, kuvata lauantaina ja editoida elokuva valmiiksi sunnuntaina. Hyvä muistisääntö kuvaamiseen on “vähemmän puhetta, enemmän toimintaa.” Elokuva on visuaalinen ilmaisumuoto, tarina ei ole dialogista kiinni. Mikäli elokuvan kieli ei ole suomi, ruotsi tai englanti, niin tulee siinä olla tekstitykset jollakin näistä kielistä.

  9. Palauta elokuva. Muistakaa aloittaa exportaus tietokoneen edittiohjelmasta ajoissa. Fyysinen palautuspiste Kampin kauppakeskuksen keskusympyrässä. Jos palautatte netissä, lukekaa ohjeet huolellisesti ennen kisaviikonloppua, ja testatkaa tämä.

  10. Tulkaa Finnkinolle elokuvanne esityspäivänä, jotka ilmoitetaan kisaviikonlopun jälkeen ja nauttikaa ensi-illasta.

  ON FACEBOOK
  ON TWITTER
  ON ISTAGRAM

 • UNETON48

  Uneton48, “Sleepless 48”, is a filmmaking challenge where you have 48 hours to make a short film. All the films will be screened in cinema. This year Uneton48 and SPR would like to welcome asylum seekers to take part in the challenge for free.

  Important dates
  • the challenge 20. -22.5.
  • cinema screenings 30.5. – 1.6.
  • final event 9.6.

  You need
  • People
  • A camera or a cell phone with camera
  • Computer and editing software
  • An usb stick or internet connection to hand in the film

  To do list

  1. Get a team. Anybody can be involved, no previous experience needed.

  2. Register the team: http://uneton48.com/register-a-team/ Let us know in the ‘Message to the Uneton48 team’ slate: Refugees Welcome.

  3. Get a camera and editing suite.

  4. Prepare everything you can and sleep well.

  5. Check out some of the previous films http://areena.yle.fi/1-2816846

  6. Test your work flow.

  7. Attend the opening of the challenge either in the Kamppi shopping mall or online. There will be genre and compulsory elements picked up for each team.

  8. Make a film, have fun. The film language or subtitles need to be in Finnish, Swedish or English.

  9. Hand in the film, either physically in Kamppi shopping mall or online.

  10. Come to Finnkino and watch your film on big screen!

  ON FACEBOOK
  ON TWITTER
  ON ISTAGRAM