Järjestyksessään kolmannessa Uneton48 Docs haasteessa tehdään lyhyitä dokumenttielokuvia 48 tunnissa 24. - 26.01.2020. Jokainen valmistunut elokuva esitetään DocPoint - Helsingin dokumenttielokuvafestivaalilla lauantaina 01.02.2020, jonka jälkeen tuomariston sekä yleisön suosikit palkitaan ja tanssimme läpi kaupungin maagisen yön.

Dokumenttielokuva mahdollisuudet laajenevat posthumanistisen aikakauden kynnyksellä, nyt lähes kuka tahansa voi olla tekijä, ja tekoprosessin keventyessä elokuvat havainnoivat ympäröivää maailmaa entistä nopeammin.  Uneton48 Docs kannustaa tutkimaan nopean dokumenttielokuvan tekemisen tapoja sekä pyrkii saattamaan sen merkityksen näkyväksi yleisölle, rahoittajille ja levittäjille.

Haasteen alussa tekijöille arvotaan teemat, joita elokuvien tulee käsitellä. Tekotapa ja tyyli ovat kuitenkin vapaat: animoitu, poliittinen, henkilökohtainen, seuranta, arkistomateriaali, poeettinen, dramatisoitu tai jotain ihan muuta.

Rajallisten näytöspaikkojen vuoksi vain 50 joukkuetta mahtuu mukaan, joten kannattaa ilmoittautua pian. Aikaisempaa elokuvantekokokemusta ei välttämättä tarvitse, toivomme mahdollisimman laaja-alaisia näkökulmia, jotka kuvastavat monipuolisesti maailmaa juuri nyt.

Näytökset 1.2.2020 osana DocPoint festivaalia!


Ohjeet / Säännöt / Palautus / Viime vuoden elokuvat