Moikka te kaikki ihanat 112 tiimiä! Kyllä - te teitte oikein loppuryntäyksen ja saatin hyvä jengi kasaan, kiitos - kiitos - KIITOS! Poikkeuksellisen paljon on myös ensikertalaisia, ihana nähdä että elokuvien tekeminen kiinnostaa edelleen!

Tässä vielä koottu info mitä juuri höpöteltiin suorassa lähetyksessä.

Elikkäs:

TEEMAT VUODELLE 2020 OVAT:

Elokuva asiantuntijuudesta

Elokuva kommunikaatiosta

Elokuva haaveesta

Elokuva sisusta

Elokuva etäsuhteesta

Elokuva kodista

Elokuva yhteisöllisyydestä

Elokuva kasvusta

Elokuva ajasta

Elokuva hyvinvoinnista

Tiimikohtaiset teemat: https://www.facebook.com/Uneton48/posts/10158086481430993

PAKOLLISET ELEMENTIT:

2 metrin turvaväli

kasvomaski (huivi tms riittää ja SAA OLLA LUOVA TÄMÄN KANSSA)

iskulause

NÄYTÖKSET JA LOPPUTAPAHTUMA

Kuten jo aiemmin olemme tiedottaneet, teemme kaikkemme järjestääksemme teille uneton elokuvateatterinäytökset heinäkuun puolivälissä. Näytösten, kuten loopputapahtumankin kohtalo elää vielä - ja kuuntelemme herkällä korvalla teidän toiveitanne, että haluatteko lopputapahtuman mahdollisesti kokonaan nettiin, vai järjestämmekö ulkoilmatapahtuman turvaväleillä.

Se mikä nyt kuitenkin on aivan varmaa on se, että

kaikki elokuvat julkaistaan yhdessätoista näytöksessä unettoman sivuilla 28.5 alkaen.

Näin jokainen elokuva tulee varmasti nähdyksi ja pääsette jakamaan linkkiä elokuvaanne ystäville ja tuttaville.

PALKINNOT

Tänä vuonna palkitaan Angel Filmsin 2500 e lahjakortilla paras elokuva SEKÄ yleisön suosikki! Myös muita huikeita palkintoja Museokortista Woltin ilmaisiin lounaisiin ja Free laskutuksen GoProhon on luvassa!

Kilpailuviikonlopun aikana kannattaa käyttää #uneton48 hashtagia, sillä parhaat otokset kilpailun timmellyksestä palkitaan Finnkinon leffalipuilla!

TUOMARISTO

Uneton tuomaristoon kuuluu tänä vuonna tuottaja Jani Pösö, ohjaaja Minna Lund, tuottaja Maria Serkikina, lavastaja Inka Matilainen ja tuottaja Jan Blomberg. Iso käsi heille!

HYGIENIA, HYGIENIA JA VIELÄ KERRAN HYGIENIA

Tässä vielä tiivistetysti kuinka tehdä leffa etänä ja mahdollisimman vähillä fyysisillä kontakteilla:

  1. MINIMOIKAA RYHMÄN FYYSIEST TAPAAMISET! (nettiin kaikki mahdollinen)
  2. TEHKÄÄ KÄSIKIRJOITUKSESTA MAHDOLLISIMMAN KEVYT TUOTANNOLLISESTI. (eli siis toisin sanoen mahdollisimman vähän näyttelijöitä ja lokaatioita + yksinkertainen idea)
  3. SETTIIN VAIN TARVITTAVAT IHMISET! (Ja muistakaa pestä käsiä ja pitää turvaväli)
  4. MUISTAKAA HYGIENIA! (Käsienpesun lisäksi älkää kierrättäkö kässäreitä käsistä käsiin ja pitäkää kalusto henkilökohtaisena, eli kameraan koskee vain kuvaaja jne)
  5. TOTEUTTAKAA ELOKUVA LUOVASTI! (Esim. muovailuvaha-animaationa tms.)
  6. KATSOKAA VALMIS ELOKUVA ITSEKSENNE KOTOA! (Jakakaa valmiin elokuvan linkkiä toisillenne, ÄLKÄÄ KOKOONTUKO KENENKÄÄN LUOKSE LEFFAILEMAAN!)

Täältä vielä vinkkejä ja linkkejä etätyöskentelyyn ja hygieniaan: https://uneton48.com/elokuviaetana/

ELOKUVAN PALAUTUS JA TÄRKEÄT PAPERIT

Me tarvitsemme teiltä palautettuna vain LOPPURAPORTIN! (Ja sen voi palauttaa myös klo 19.30 jälkeen, joten ei hätää). Ja sähköiseksi allekirjoitukseksi riittää asianomaisen henkilön puhelinnumero “sähköposti” kenttään. Tärkeät paperit löydät edelleen täältä: https://drive.google.com/drive/folders/1Dxmvu5fHRSOD5DAu3gvIrE3VS5linEJR

Kaiken informaation videotiedoston suhteen ja SHA-sum koodin tekemiseen löydät täältä: https://uneton48.com/palautus/

Uneton järjestäjät ja konkarit vastailevat Facebookin Helpdeskissä kysymyksiin kyllä, mutta pistämme 2 tuntia ennen kilpailun päättymistä kännykät kiinni saadaksemme työrauhan. https://www.facebook.com/groups/Uneton48Helpdesk

Vielä muistutuksena, että KAIKKI elokuvat saavat ensi-iltansa, myös myöhässä palautetut. Mutta myöhässä palautetut elokuvat eivät vain osallistu kilpailusarjaan.

SCRIPT DOCTOROINTI

Tänä vuonna uneton48 tarjoaa script doctorin avuksi käsikirjoituksen ideoimiseen ja viimeistelyyn. Voimme näin osaltamme auttaa teitä valmistamaan käsikirjoituksesta mahdollisimman kevyen ja “hygieenisen”. Käytännössä tämä siis tarkoittaa sitä, että jos kässäri vaikka luonnosvaiheessa sisältää massiivisen kohtauksen eri henkilöiden välillä, script doctor ehdottaa jotain draamallista ratkaisua kohtauksen toteuttamiseksi "hygieenisemmin", eli vaikka vain yhden tai kahden henkilön voimin. Tai jos kässärissä on lukuisia eri lokaatioita, saisitte ideoita kässärin "yksinkertaistamiseen". Pyrimme antamaan vinkkejä, jotta kontaktit pidettäisiin työryhmän/näyttelijöiden/lokaatioiden jne välillä minimissään, mutta tarina pysyisi silti kasassa.

🙂

JA MITEN TÄMÄ TOHTOROINTI TAPAHTUU KÄYTÄNNÖSSÄ:

  • Te lähetätte käsikirjoittajallemme Anne Lahtiselle max 5 sivuisen käsikirjoitusluonnoksen PDF:nä perjantaina klo 22.00 - 23.00 välillä, osoitteeseen anne@uneton48.com.
  • Anne lukee käsikirjoitukset ja kirjoittaa teille sähköpostien saapumisjärjestyksessä dramaturgisen palautteen elokuvasta. Nopeus on tässäkin valttia, sillä tohtorointiin otetaan vain 12 ensimmäistä kässäriä jotka saapuvat annetun aikarajan puitteissa (ellei toisin ilmoiteta ja aikaa jää muillekin).

Nyt ei muuta kuin kamerat käyntiin ja äksöniä! Pitäkää hauskaa ja tehkää upeita leffoja!

Terkuin,

Iikko ja Anne Unettomasta