Uneton48 järjestetään poikkeustilassa poikkeussäännöillä. Seuraamme kaikessa viestinnässä ja toiminnassamme hallituksen ja THL:n ajankohtaisia suosituksia ja tällä hetkellä kilpailun kulku ja uudistetut säännöt näyttäisivät tältä:

1.Tukeaksemme taidetta ja elokuvantekijöitä, Early Bird hinta pysyy voimassa koko osallistumisen ajan. Ihmiset tarvitsevat nyt taidetta ja tekemistä, joten tämä on vähintä mitä voimme tehdä.

2. Kannustamme (lähestulkoon vaadimme) tekemään elokuvia mahdollisimman pienellä työryhmällä (tai jopa yksin) ja ETÄNÄ. Kokosimme vinkkejä kuinka tämä onnistuu parhaiten (linkki)!

3. Valikoimme tämän vuoden genret ja pakolliset elementit tukemaan elokuvan tekemistä poikkeustilassa.

4. Tänä vuonna uneton48 tarjoaa script doctorin avuksi käsikirjoituksen ideoimiseen ja viimeistelyyn. Käsikirjoitusapuun voi varata oman nopeahkon slotin (max 30 min) perjantain ja lauantain välisenä yönä. Voimme näin osaltamme auttaa teitä valmistamaan käsikirjoituksesta mahdollisimman kevyen ja “hygieenisen”.

5. Elokuvien maksimipituus on tänä vuonna 5 minuuttia (sisältäen alkuplanssin ja lopputekstit).

6. Mikäli olette sairastapauksen takia estyneet osallistumaan tänä vuonna, ilmoittakaa tästä osoitteeseen info@uneton48.com, niin osallistumisenne siirretään vuoden 2021 kilpailuun.

7. Avajaiset sekä elokuvien palautus hoidetaan tänä vuonna ainoastaan internetin välityksellä kontaktien minimoimiseksi.

Meillä on nyt mahtava tilaisuus tehdä lyhytelokuvia mukailemaan ajankuvaa, ottakaamme tämä positiivisena ja mielenkiintoisena haasteena! Loppukevennyksenä lyhytanimaatio elokuvanteosta näinä poikkeusaikoina:

Film Crew in Quarantine from Robertas Nevecka on Vimeo.