Uneton48 2022

ELOKUVA KUULUU KAIKILLE!

 

Uneton48 on 48 tunnin lyhytelokuvahaaste, jossa kaikki pääsevät kertomaan tarinansa valkokankaalla. Osallistua saa kuka vain, mistä päin maailmaa tahansa! Kaikki elokuvat saavat ensi-illan Finnkinon elokuvateattereissa Helsingissä, Tampereella ja Turussa.

Vuodesta 2008 alkaen Uneton48-haasteissa on valmistunut lähes kaksi tuhatta elokuvaa. Tapahtumamme aktivoi vuosittain yli tuhat elokuva-alan toimijaa, ammattilaisista aloittelijoihin.

Haasteeseen osallistutaan joukkueena, jonka koko ja koostumus ovat täysin vapaita. Koko lyhytelokuvatuotanto tehdään alusta loppuun yhden viikonlopun aikana. Tapahtuma huipentuu loppugaalaan, jossa elokuva-alan vaikuttajista koostuva tuomaristo palkitsee suosikkinsa – ja tietysti juhlitaan yhdessä ihan jokaista valmistunutta elokuvaa!

Vuosittain järjestetään kaksi tapahtumaa: fiktioon keskittyvä Uneton48-haaste ja dokumenttiin keskittyvä Uneton48docs-haaste.

 

 

UNETON48 VUONNA 2024

2 haastetta – Uneton48 ja Uneton48docs
16. vuosi
48 tuntia aikaa tehdä elokuva
yli 20 elokuvanäytöstä
yli 150 elokuvaa
yli 1000 osallistujaa

 

UNETON48-TIIMI

Tuottajat: Iikko Kuusela, Inna Huttunen, Olli Kalliala, Mikael Rutkiewicz 

Uneton48:n perustivat vuonna 2008 Sami ja Enni Tuomisalo, jotka toimivat useiden muiden elokuva- ja media-alan vaikuttajien kanssa edelleen Uneton48:n taustalla. Uneton48 tuomaristoissa on vuosien varrella vilissyt alan huippunimiä. Viime kevään fiktio-tuomariston muodostivat Minna Haapkylä, Pietu Wikström ja Anna Paavilainen. Uneton48docs-tuomaristoon kuuluivat Salla Sorri, Moona Pennanen ja Miisa Korkiamäki.

Vuoden 2024 fiktiohaasteen tuomarit ovat Alli Haapasalo, Raija Talvio ja Arman Zafari.

Tavoitat tuotantotiimin parhaiten Uneton48 Discordista nimimerkillä “Nimi || Uneton48”, tai meilillä info@uneton48.com

HALUATKO MUKAAN?

Osallistu haasteeseen!

Uneton48 järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Kasaa tiimi, lue ohjeet & säännöt ja osallistu!

Liity Discordiin, ja seuraa meitä Instassa @uneton48, niin pysyt kartalla tulevista tapahtumista! Discordissa voit myös löytää tai kasata itsellesi joukkueen.

Tule vapaaehtoiseksi!

Uneton48 toimii suurilta osin vapaaehtoisvoimin, ja otamme ilolla mukaan uusia vapaaehtoisia! Tehtäviisi voi kuulua esimerkiksi avustaminen näytöksissä tai vaikkapa viestinnässä.

Laita meiliä info@uneton48.com tai ota yhteyttä Discordissa tuottajiin, mikäli haluat mukaan!

Tule kumppaniksi!

Teemme laajasti yhteistyötä elokuva-alan yritysten ja tapahtumien, elokuva-alan oppilaitosten, ja kansalaisjärjestöjen kanssa. Toimintaamme tukee muun muassa Suomen Elokuvasäätiö, Svenska Kulturfonden, Konstsamfundet ja Helsingin kaupunki. Pitkäaikaisiin kumppaneihimme lukeutuvat muun muassa Finnkino, Angel Films ja Rakkautta & Anarkiaa. Osallistujayhteistyötä teemme mm. Aalto-yliopiston Elokuvataiteen laitoksen ja ilmaisutaiteen lukioiden kanssa. Haasteissa valmistuneita elokuvia on esitetty mm. Elisa Viihteessä, Yle Areenassa, MTV Katsomossa, Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla ja lukemattomilla muilla elokuvafestivaaleilla.

Ota yhteyttä info@uneton48.com, mikäli olet kiinnostunut yhteistyöstä kanssamme, ja mietitään yhteistyön muoto yhdessä! Yhteistyö kanssamme voi olla esimerkiksi elokuvien levittämistä, palkintojen tarjoamista, tapahtumien ja elokuvahaasteiden järjestämistä – tai jotain ihan muuta!

fi